VRIENDSCHAPSCOACHING

VRIENDSCHAPS-
COACHING

7

Herken je dit?

  • Jouw hechtste vriendschappen duren nooit langer dan een paar jaar. Eigenlijk zou je heel graag echt een langdurige vriendschap opbouwen, iemand hebben die jou door en door kent. Maar elke keer is het hetzelfde: In het begin denk je eindelijk iemand gevonden te hebben die jou echt snapt, eindelijk de vriendin die wél blijft. Om uiteindelijk toch weer teleurgesteld te worden. En dan hou je maar wat meer afstand, zodat de volgende teleurstelling minder pijn doet. En elke keer voel je je een beetje eenzamer worden.
  • De afgelopen tijd heb jij geïnvesteerd in je eigen ontwikkeling. Maar als je het daar met je vriendin over hebt, stokt het gesprek. Ze is gewoon niet zo geïnteresseerd, en eigenlijk vind je dat best lastig. Je voelt je onbegrepen en niet gesteund en je zou het fijn vinden als ze zich wat meer in jou zou verdiepen.
  • Er is iets gebeurd tussen jou en je vriendin wat jij niet prettig vond. Maar je hebt er niet gelijk iets van gezegd en ondanks dat je er nog steeds over nadenkt, heb je het idee dat het inmiddels te laat is om het alsnog ter sprake te brengen. Bovendien wil je haar niet kwetsen, of nog erger, een ruzie veroorzaken. Dus hou je het voor je en begin je er niet over. Maar als je heel eerlijk bent, bouwt sindsdien een lichte irritatie richting je vriendin zich steeds verder op.
  • Je ligt ’s nachts naar het plafond te staren en je blijft maar malen. Je beste vriendin heeft deze week weer geen tijd om af te spreken, en eerlijk gezegd doet dat onwijs pijn. In het donker is er geen afleiding meer. Je krijgt er buikpijn van en voelt je gekwetst. Je zou willen dat je iets kon doen, zodat je dát in ieder geval niet meer voelt.
  • Op zaterdagavond zit je voor de zoveelste keer in je eentje op de bank, en ga je maar weer netflixen. Je hebt je nieuwsfeed al helemaal door gescrold en het lijkt alsof de hele wereld leuke plannen heeft, maar jij hebt niemand om mee af te spreken. Je wilt het niet toegeven, maar eigenlijk voel je je dan behoorlijk eenzaam.
7

Beeld je eens in…

Je hebt een hechte, attente vriendin (of misschien zelfs meerdere!) die ook uit zichzelf contact met jou zoekt. Bij wie je je zo vertrouwd voelt dat je echt alles kunt delen, inclusief je onzekere gevoelens. Zodat je helemaal jezelf kunt zijn en kunt ontspannen in jullie contact. En je het vertrouwen hebt dat jullie vriendschap tegen een stootje kan, want jullie weten hoe je gekwetste gevoelens bespreekbaar maken en komen er dus wel uit samen. Een vriendschap waarin je je gezien, geaccepteerd en begrepen voelt.

Dat is mogelijk als je een traject van 9 sessies bij mij volgt. Live online, vanuit het gemak van je eigen vertrouwde omgeving.

Aan het einde van dit traject heb je geleerd hoe je hechte vriendinnen maakt en behoudt, ga je ‘moeilijke gesprekken’ aan en weet je ze tot een goed einde te brengen, en kun je jezelf weer kalmeren als je sterke emoties voelt. Je voelt je zekerder in je vriendschappen en omdat je weet wat je belangrijk vindt in vriendschappelijke relaties, weet je ook hoe je je vriendschappen wilt vormgeven.

Met de vaardigheden die je bij mij leert, voelen anderen zich zo gehoord en begrepen dat je selectief moet zijn in wie jij wilt dat jouw vriendin wordt!

Wat anderen zeggen

Voordat ik bij Karin kwam had ik veel moeite om duurzame relaties aan te gaan met mensen. Mijn vriendschappen duurden bijna nooit langer dan twee jaar voordat ze weer over gingen en ik had ook veel moeite met romantische relaties. Ik had de behoefte om samen met een coach of therapeut eens te kijken op welke manier ik vooruit kon in mijn relaties. Al na een paar sessies met Karin zag ik echt resultaat. Doordat ik bewuster kan kijken naar mezelf heb ik inmiddels in mijn contact met anderen goed door wat voor impact zij hebben op mij en hoe ik daarmee om kan gaan. Ik kreeg meteen concrete handvatten om moeilijke gesprekken te voeren. Waar ik een waardevolle vriendschap misschien eerst dood had laten bloeden kon ik nu al snel door conflicten heen werken. Ik merk dat dat nu al veel impact heeft gehad op mijn vriendschappen en relaties met anderen. Daarnaast ben ik beter gaan denken over mezelf doordat ik me in het traject bewust ben geworden van de impact die eerdere ervaringen op mijn zelfbeeld hebben gehad. Ik zou iedereen aanraden om met Karin te gaan werken. Ze moedigt je aan om je bewust te worden van jouw emotionele reactie en helpt je om hier op een goede manier mee om te gaan. Daarnaast kijkt ze altijd samen met jou naar wat passend is voor jouw situatie en krijg je dus het best passende traject voor jou.”

– Rosanne –

“In het contact met Karin merk ik dat ze mij op mijn gemak stelt. Niet door dingen te zeggen, maar doordat ze warmte uitstraalt. En rust, veel rust. Onze gesprekken verlopen prettig, omdat ze haar eigen mening niet ventileert, maar doorvraagt zonder zich op te dringen. Ik ervaar veel ruimte, maar ook sturing. Dat vind ik prettig. Ik gun iedereen zo’n coach. Iemand die aandachtig is en durft te benoemen waar je al zo lang tegenop ziet. Die kort samenvat, waar het een wirwar van gedachten is geworden. En dan daar ook heel concreet hanvatten voor aanbiedt. En dat allemaal vanuit een gelijkwaardigheid, een gesprek als met een wijze vriendin.”

– Marloes –

“Ik vond het fijn dat ik mijn moeilijkheden kon uitspreken en we mijn verhaal samen konden uitrafelen. Door je vragen voor verduidelijking kon ik dieper gaan. Er was ook ruimte om dingen te doorvoelen ipv enkel te analyseren. Door mijn sessies met jou kwam ik er achter dat soms zelf-vertrouwen komt na de actie/keuze genomen te hebben. Dus als je nood hebt aan meer verduidelijking door te blijven in te zoomen tot de obstakels in jezelf or relaties zichtbaarder worden, ben je bij Karin aan het juiste adres. Ik heb me heel erg gezien en gehoord gevoeld.”

– Sumaya –

 

7

FAQ

Waarom zijn de sessies online?

Mijn ervaring is dat online heel goed werkt. Het scheelt je tijd en energie, want je hoeft niet te reizen voor de sessies. Daarnaast kun je goed bij jezelf blijven als je online afspreekt. Het voelt veilig en comfortabel vanuit huis en dit helpt je om met je aandacht helemaal bij de inzichten uit de coaching te blijven.

Leer ik ook hoe ik nieuwe vriendinnen kan maken?

Met de vaardigheden die je tijdens het traject leert, zul je merken dat het makkelijker wordt om nieuwe vriendinnen te maken. De focus van de sessies ligt echter bij jezelf. We zullen dus niet specifiek in gaan op het vinden van nieuwe vriendinnen.

Hoe lang duurt het traject?

Een traject bestaat uit 12 sessies, die minimaal eens in de 2 weken plaatsvinden. Het is ook mogelijk om wekelijks een sessie af te spreken; samen kijken we naar wat het beste past. Het volledige traject duurt maximaal 6 maanden. 

Wanneer kunnen we starten?

Natuurlijk wil je snel aan de slag. Zodra je “ja” hebt gezegd op het traject, plannen we onze sessies in. De eerste sessie vind binnen 2 weken plaats. Voorafgaand aan de eerste sessie moet de (eerste) betaling van het traject ontvangen zijn.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, in plaats van in 1 keer, kun je het bedrag ook in 3 maandelijkse termijnen betalen.

Ik heb nog andere vragen, kunnen we even overleggen?